24.03.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: HC Vítkovice Steel

Předseda disciplinární komise ELH na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení vstupem neoprávněné osoby – Aleše Pavlíka, člena představenstva HC Vítkovice Steel a viceprezidenta ČSLH – do kabiny rozhodčích, k němuž došlo v přestávce mezi třetí třetinou a prodloužením utkání HC Vítkovice Steel – HC Sparta Praha, které se hrálo 22. 3. 2014.
Vzhledem k tomu, že uvedeným jednáním došlo k porušení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH a Disciplinárního řádu ELH udělil pořádajícímu klubu HC Vítkovice Steel na základě § 25, písm. a) Disciplinárního řádu ELH pokutu ve výši 30 000 Kč. 

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení rovněž situací, při níž byl po skončení utkání HC Vítkovice Steel – HC Sparta Praha, které se hrálo 23. 3. 2014, napaden při odchodu do šaten jedním z diváků rozhodčí Vladimír Šindler a udeřen pěstí do přilby. Totožnost diváka byla podle zápisu o utkání pořadatelskou službou a Policií České republiky zjištěna.

Vzhledem k tomu, že fyzickým napadením rozhodčího byla naplněna skutková podstata přestupku Výtržnosti a fyzické napadení podle § 46 Disciplinárního řádu ELH, udělil předseda disciplinární komise ELH pořádajícímu klubu HC Vítkovice Steel pokutu ve výši 50 000 Kč.