27.02.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Brankařská výstroj

V rámci 51. kola Tipsport extraligy ledního hokeje, které se hrálo 24. 2. 2013, byla z nařízení ředitele soutěže provedena hlavními rozhodčími ihned po skončení zápasů u všech klubů a brankářů uvedených v zápisech o utkání kontrola povinného označení brankářské výstroje.
Při kontrole bylo zjištěno, že jediným z brankářů, jehož lapačka a vyrážečka nebyly v souladu s platnými řády označeny podpisem ředitele extraligy, byl Pavel Kantor, brankář HC Mountfield v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Mountfield. Uvedená skutečnost byla rozhodčími uvedena v zápisu o utkání a potvrzena podpisem vedoucího mužstva HC Mountfield.

Předseda disciplinární komise ELH proto podle § 25, písm. b) Disciplinárního řádu ELH udělil klubu HC Mountfield pokutu 50 000 Kč.

Podle Herního řádu TELH jsou brankáři povinni nastupovat výhradně v přeměřené výstroji, označené podpisem ředitele soutěže. Bez označené výstroje smí nastoupit pouze v prvních dvou zápasech, přičemž klub je povinen to před utkáním nahlásit hlavnímu rozhodčímu. Za porušení tohoto ustanovení stanoví Herní řád TELH pokutu 50 000 Kč.

Extraligové kluby byly na dodržování ustanovení o povinném označení brankářské výstroje a riziko finanční pokuty před sezónou i v jejím průběhu upozorněny.