08.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH, 9. prosince 2014

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápisu o utkání zabýval situací, při které bylo v utkání HC Olomouc – HC Slavia Praha vhozeno z prostoru hlediště vedle střídačky hostí pivo. Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. b) Disciplinárního řádu ELH (vhazování předmětů na ledovou plochu s přerušením utkání), jednalo se již o čtvrté podobné provinění klubu v probíhající sezóně a vhozeným předmětem byl zasažen jeden z účastníků utkání, uložil klubu HC Olomouc finanční pokutu ve výši 20 000 Kč. Současně upozornil, že další případná provinění budou trestána finanční pokutou a v závažnějším případě může dojít až k uzavření stadiónu pro utkání ELH.
Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápisu o utkání zabýval také situací, kdy vnikla při utkání Bílí Tygři Liberec – Kometa Brno na střídačku hostí nepovolaná osoba. Incident byl vyřešen pořadatelskou službou. Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení povinností pořádajícího klubu, utkání muselo být přerušeno a jednalo se o první podobné provinění klubu v probíhající sezóně, uložil klubu Bílí Tygři Liberec finanční pokutu ve výši 10 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápisu o utkání zabýval rovněž situací, kdy bylo při utkání PSG Zlín – BK Mladá Boleslav vhozeno na ledovou plochu několik předmětů. Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. c) Disciplinárního řádu ELH (vhazování předmětů na ledovou plochu bez přerušení utkání) a jednalo se o první podobné provinění klubu v probíhající sezóně, uložil klubu PSG Zlín napomenutí s tím, že případné další provinění bude trestáno finanční pokutou.