29.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH, 30.12.2014

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení situací, při které byla ve druhé utkání HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav vhozena na ledovou plochu plná plastová láhev. Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení § 44, písm. c) Disciplinárního řádu ELH (vhazování předmětů na ledovou plochu bez přerušení utkání) a jednalo se již o druhé podobné provinění v probíhající sezóně, udělil klubu HC Škoda Plzeň finanční pokutu ve výši 5 000 Kč. Při prvním podobném přestupku, k němuž došlo při utkání HC Škoda Plzeň – Mountfield HK v září 2014, bylo pořádajícímu klubu uděleno napomenutí.
Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž situací, při které byla ve druhé třetině utkání HC Sparta Praha – HC Slavia Praha odpálena v sektoru hostujících fanoušků pyrotechnika. Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení § 44, písm. a) Disciplinárního řádu ELH (nesportovní chování diváků bez vhazování předmětů na ledovou plochu) a jednalo se o první provinění v probíhající sezóně, udělil klubu HC Sparta Praha napomenutí s tím, že případné další provinění bude trestáno finanční pokutou.

Rozhodnutí předsedy disciplinární komise ELH vycházejí z platných řádů, ustanovení, která ukládají přísnější postihy v případě opakovaných provinění a z toho, že podle platného Disciplinárního řádu ELH nemá v podobných případech jinou možnost, než potrestat pořádající klub.