18.02.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Radka Dudy na Marka Ďalogu v utkání Bílí Tygři Liberec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, za který byl rozhodčími potrestán menším trestem za vražení na hrazení. Po prostudování videozáznamu uložil hráči Radku Dudovi, Bílí Tygři Liberec, za napadení zezadu trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání s platností od 18. do 22. 2. 2013 včetně, a to ve všech soutěžích řízených ČSLH.
Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také zákrokem hráče Miroslava Zálešáka na Michala Gulašiho v utkání HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov. Po prostudování videozáznamu rozhodl, že hráče Miroslava Zálešáka, Piráti Chomutov, nebude trestat zastavením činnosti.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Štěpána Hřebejka na Michala Grmana, za který byl ve stejném utkání potrestán menším trestem za vražení na hrazení. Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že trest uložený v utkání považuje za dostatečný a hráče Štěpána Hřebejka, Piráti Chomutov, nebude dále trestat.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení dále zabýval zákrokem hráče Michala Trávníčka na Vladimíra Sičáka v utkání HC Verva Litvínov – HC Sparta Praha, za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku. Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že hráče Michala Trávníčka, HC Verva Litvínov, nebude nad rámec automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za uložený trest ve hře dále trestat.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Davida Kočího na Romana Pšurného, za který mu byl ve stejném utkání uložen za zásah do oblasti hlavy a krku trest ve hře. Vzhledem k neexistenci videozáznamu rozhodl na základě výpovědi aktérů utkání, že hráče Davida Kočího nebude nad rámec automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za uložený trest ve hře dále trestat.

Videozáznamy zákroků jsou přístupné zde:
Radek Duda
Miroslav Zálešák
Štěpán Hřebejk
Michal Trávníček