28.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH, 29.12.2014

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Tomáše Micky na protihráče Davida Výborného v utkání BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary, které se hrálo 28. 12. 2014. Po prostudování videozáznamu nedospěl k závěru, že by byl zákrok veden cíleně a s úmyslem zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Tomášem Mickou, HC Energie Karlovy Vary, zastavil.
Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení také zákrokem hráče Stanislava Balána na protihráče Matěje Stříteského ve stejném utkání. Po prostudování záznamu shledal, že zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti ani zvlášť intenzivním způsobem. Z dostupných záběrů navíc není zřejmé, zda byl zásah veden na oblast hlavy a krku přímo, nebo zprostředkovaně, po předchozím úderu do ramene protihráče. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Stanislavem Balánem, HC Energie Karlovy Vary, zastavil.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Energie Karlovy Vary zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Davida Výborného na protihráče Davida Hrušku v tomtéž utkání. Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok nebyl veden na oblast hlavy nebo krku ani při něm nedošlo k zasažení protihráče způsobem, který by mohl ohrozit jeho zdraví. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Davidem Výborným, BK Mladá Boleslav, zastavil.

Záznamy zákroků najdete zde, zde a zde.