26.01.2015 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH, 27.1.2015

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápisu o utkání zabýval situací, při které byla v první třetině utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov vhozena na ledovou plochu plechovka piva.
Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. c) Disciplinárního řádu ELH (vhazování předmětů na ledovou plochu bez přerušení utkání), jednalo se o čtvrté provinění klubu v probíhající sezóně a klub byl na možnost podobného postihu upozorněn, uložil klubu HC Energie Karlovy Vary finanční pokutu ve výši 20 000 Kč. Současně upozornil, že podle článku 4.11 Herního řádu TELH je prodej nápojů v plechových obalech při extraligových utkáních zakázán.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápisu o utkání zabýval rovněž situací, při které byl ve druhé třetině utkání HC Slavia Praha – HC Olomouc vhozen na ledovou plochu zapalovač.

Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. c) Disciplinárního řádu ELH (vhazování předmětů na ledovou plochu bez přerušení utkání) a jednalo se o druhé podobné provinění klubu v probíhající sezóně, uložil klubu HC Slavia Praha finanční pokutu ve výši 5 000 Kč.