11.10.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ELH – Jiří Černoch (HC Sparta Praha)

Disciplinární komise ELH ve složení Viktor Ujčík, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda a Libor Procházka se zabývala žádostí hráče Jiřího Černocha o prominutí zbytku trestu nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání, který mu byl uložen po zápase HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín za Hrubost.

V žádosti hráč mj. uvedl, že protihráč se s ním zapojil do fyzického kontaktu, podobných pěstních potyček probíhá v zápase mnoho, přičemž bývají trestány pouze rozhodčími a že protihráč v nejbližším utkání nastoupil, takže k jeho zranění nedošlo.

Disciplinární komise ELH se ztotožnila s původním závěrem předsedy, že hráč soupeře napadl, ačkoli protihráč nejevil žádnou snahu potyčku vyvolat či podstoupit, a zdůraznila, že výše trestu v dolní polovině sazby byla stanovena s přihlédnutím k prokazatelnému krvavému zranění v obličeji, nikoli k případným dalším zdravotním následkům. Vzhledem k tomu, že hráč neuvedl v žádosti žádné jiné nové skutečnosti, které by prominutí trestu ospravedlňovaly, disciplinární komise ELH jí nevyhověla a uložený trest potvrdila.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/sNlDSzFxe7Q.