02.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ELH – Ihnačák (Pardubice) a Havelka (Litvínov)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Briana Ihnačáka na protihráče Arona Chmielewskiho, za který mu byl v utkání HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec (1. 3. 2019) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.

Po zhlédnutí videozáznamu shledal, že hráč nezasáhl v souboji protihráče tělem, nýbrž kolenem, a to nad levým kolenním kloubem. Byť se v poslední chvíli snažil následky zákroky nadlehčením vlastní nohy minimalizovat, naplnil tak důvody pro uložení většího trestu a následného disciplinárního řízení. Předseda komise v něm uložil hráči Brianu Ihnačákovi (HC Dynamo Pardubice) trest nepodmíněného zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání a finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny za Faul kolenem. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že se hráč snažil dopady zákroku minimalizovat a že protihráč neutrpěl v důsledku střetu zranění.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/2W6Za6TDHxo.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Bílí Tygří Liberec zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Martina Havelky v utkání HC Verva Litvínov – Bílí Tygři Liberec (1. 3. 2019). Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč zneužil předchozího přistrčení ze strany protihráče Tomáše Filippiho, aby jeho důsledky teatrálním způsobem zvýraznil a ovlivnil tak úsudek rozhodčích. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Martina Havelku (HC Verva Litvínov) finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/H80Q8Y5y4p4.