14.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ELH a předsedy DK ELH – Jérémie Quellet-Blain (HC Sparta Praha) a HC Olomouc

Disciplinární komise ELH se zabývala odvoláním hráče Jérémie Quellet-Blaina proti rozhodnutí, kterým mu byla uložena finanční pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání v utkání HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec (8. 3. 2019).

Po prostudování nových záběrů, které komise dříve neměla k dispozici, dospěla k závěru, že hráč se přestupku nedopustil a jeho jednání včetně následné reakce při upuštění hole bylo přímým důsledkem předchozího zákroku ze strany protihráče Petra Jelínka. Disciplinární komise ELH proto trest zrušila a řízení s hráčem Jérémie Quellet-Blainem (HC Sparta Praha) zastavila.

Finanční pokutou ve výši 10 000 Kč potrestal předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík klub HC Olomouc za vhazování předmětů na ledovou plochu ze sektoru domácích fanoušků ve třetí třetině utkání HC Olomouc – PSG Berani Zlín (5. 3. 2019). Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že se jednalo o třetí podobný přestupek v probíhající sezóně, utkání nemuselo být v jeho důsledku přerušeno ani neměl vliv na zdraví či bezpečnost účastníků zápasu.