09.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ČSLH – VHK Robe Vsetín, HC Motor České Budějovice

Disciplinární komise ČSLH ve složení předseda Aleš Kmoníček, Josef Řezníček, Pavel Setikovský, Vladimír Šindler, Martin Loukota a Antonín Vansa se zabývala použitím zakázané pyrotechniky hostujícími fanoušky při zápasech LHK Jestřábi Prostějov – VHK Robe Vsetín (29. 12. 2017) a VHK Robe Vsetín – HC Motor České Budějovice (27. 12. 2017).
Použití pyrotechniky v sektoru hostujících fanoušků bylo v obou případech uvedeno v zápisech o utkání a doloženo videozáznamem, disciplinární komise prověřila i bezpečnostní opatření, přijatá pořádajícími kluby. Při utkání ve Vsetíně byl hostující fanoušek, který pyrotechniku použil, pořadatelskou službou předán Policii České republiky.

Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty provinění podle Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH, potrestala disciplinární komise ČSLH klub VHK Robe Vsetín, jehož fanoušci se podobného provinění dopustili již potřetí, finanční pokutou ve výši 15 000 Kč a klub HC Motor České Budějovice, jehož fanoušci se v probíhající sezóně provinili podruhé, finanční pokutou ve výši 10 000 Kč.