14.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ČSLH – Jiří Kučný (HC Motor České Budějovice)

Disciplinární komise ČSLH se na základě podnětu klubu Rytíři Kladno zabývala zákrokem hráče Jiřího Kučného na protihráče Daniela Kružíka, za který mu byl v utkání HC Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (14. 3. 2018) uložen menší trest a osobní desetiminutový trest za Zásah do hlavy nebo krku.
Po prostudování videozáznamu shledala, že zákrok byl veden v čase 11:36 u mantinelu na protihráče Daniela Kružíka, který byl v držení kotouče a krátce předtím se vymanil ze souboje s dalším soupeřem Martinem Heřmanem, takže měl sníženou možnost se střetu bránit. Hráč před střetem zvedl ruce a prokazatelně zasáhl protihráče do oblasti hlavy nebo krku. Disciplinární komise ČSLH proto potrestala hráče Jiřího Kučeného (HC Motor České Budějovice) nepodmíněným zastavením činnosti od 15. do 21. 3. 2018 včetně.

Přihlédla přitom i k provinění, kterého se stejný hráč dopustil chvíli předtím, v čase 10:06, při zákroku na Jakuba Strnada, vedeném u vlastní branky ve vysoké nájezdové rychlosti, s vysokou intenzitou a mimo zorný úhel protihráče. Vzhledem k tomu, že protihráč byl v té chvíli soustředěn na pokrytí kotouče před dalším soupeřem, byl zákrok veden de facto z pozice třetího hráče v souboji. Jen díky tomu, že protihráč před střetem stočil směr jízdy a podklouzl, čímž snížil těžiště, skončil tento střet pouze tržnou ránou.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/akO4e4HGO6M.