31.12.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ČSLH – HC Benátky nad Jizerou

Disciplinární komise ČSLH potrestala klub HC Benátky nad Jizerou pokutou ve výši 20 000 Kč za nesplnění hygienicko-protiepidemických podmínek stanovených ministerstvem zdravotnictví a z nich vycházejícího nařízení prezidenta Českého hokeje při utkání Chance ligy HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha, které se hrálo 12. 12. 2020.

Přestupku se klub dopustil tím, že podle dostupných záběrů připustil v hledišti přítomnost osob, které nebyly nezbytně nutné k zajištění utkání ani nebyly umístěny v oddělených vnitřních prostorách s kapacitou nejvýše deseti osob.

Ve vztahu k vyjádření, které klub poskytl, komise uvedla, že závazné hygienicko-protiepidemické podmínky pro pořádání sportovních akcí výslovně zakazují přítomnost diváků v hledišti. Povolený limit osob se vztahuje výhradně na osoby nezbytně nutné k zajištění akce. Jiné osoby se utkání účastnit nemohou ani v případě, že limit osob nezbytných k uskutečnění akce není vyčerpán. V rámci pilotní studie připuštěná účast dalších osob potom zahrnuje výhradně dlouhodobé partnery klubu pod zásadní podmínkou, že budou umístěni v oddělených vnitřních prostorách nepřekračujících povolenou kapacitu.