18.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ČSLH – F. Novák a M. Heřman (České Budějovice)

Disciplinární komise ČSLH ve složení Pavel Setikovský, Josef Řezníček, Vladimír Šindler, Martin Loukota a Antonín Vansa se na mimořádném jednání zabývala mimo jiné zákrokem hráče Filipa Nováka na protihráče Tomáše Redlicha, za který mu byl v utkání Rytíři Kladno – HC Motor České Budějovice (18. 3. 2018) uložen trest ve hře za Zásah do hlavy nebo krku. Na základě videozáznamu shledala, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který se pokoušel protečovat kotouč, k němuž měli oba soupeři krátce před střetem stejně daleko.
Hráč přitom na zahrání puku rezignoval a zcela se soustředil na hru tělem. Soupeře, který ve snaze kotouč zasáhnout snížil těžiště, nicméně nezasáhl tělem, ale levou paží, a to do oblasti hlavy. Musel si být přitom vědom, že při podobně vedeném zákroku může k takovému zásahu i s vážnými zdravotními následky dojít. Protihráč utrpěl podle zápisu o utkání při střetu zlomeninu nosu a otřes mozku. Disciplinární komise ČSLH potrestala z uvedených důvodů hráče Filipa Nováka (HC Motor České Budějovice) nepodmíněným zastavením činnosti od 19. do 25. 3. 2018 včetně.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/0gTBkOszG50.

Disciplinární komise ČSLH se na základě podnětu klubu Rytíři Kladno zabývala rovněž zákrokem hráče Martina Heřmana na protihráče Martina Lenďáka ve stejném utkání. Po prostudování videozáznamu shledala, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, mimo jeho zorný úhel a že při něm došlo k zásahu hlavy. Vzhledem k povaze zákroku potrestala komise hráče Martina Heřmana nepodmíněným zastavením činnosti v jednom soutěžním zápase WSM ligy.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/ihhGVWRH3A8.