30.10.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí disciplinární komise ELH: Petr Vampola, Bílí Tygři Liberec

Disciplinární komise ELH ve složení Karel Holý, Tomáš Jelínek, Jan Trunda a Viktor Ujčík se zabývala odporem podaným hráčem Petrem Vampolou proti rozhodnutí, kterým mu byla dne 22. 10. 2014 uložena finanční pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny za přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Plzeň 1929. Hráč mj. uvedl, že jeho jednání předcházel nedovolený zákrok protihráče, přičemž není typem hokejisty, který by se dopouštěl nesportovního chování spočívajícího v nafilmovaných pádech.
Po prostudování videozáznamu dospěla disciplinární komise ELH k závěru, že protihráč Jan Schleiss se sice s největším pravděpodobností dopustil nedovoleného bránění, zákrok však nebyl tak intenzivní jako reakce, která následovala a hráč Petr Vampola při něm prokazatelným způsobem pád zvýraznil, aby ovlivnil úsudek rozhodčích a docílil výhody pro vlastní mužstvo.

Vzhledem k tomu, že hráč Petr Vampola, Bílí Tygři Liberec, se přestupku Nafilmovaný pád nebo přehrávání dopustil, disciplinární komise ELH podaný odpor neuznala a finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny potvrdila.