16.10.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí Disciplinární komise ELH: Michal Trávníček

Disciplinární komise ELH se dne 17. 10. 2014 zabývala žádostí hráče Michala Trávníčka o prominutí zbytku trestu zastavení činnosti na pět soutěžních utkání nepodmíněně, který mu byl uložen za zákrok na protihráče Tomáše Žižku v utkání HC Verva Litvínov – PSG Zlín (Zásah do oblasti hlavy a krku).
Disciplinární komise ELH neshledala žádné relevantní důvody, polehčující okolnosti či nové skutečnosti, které by prominutí zbytku trestu ospravedlňovaly a žádosti hráče Michala Trávníčka, HC Verva Litvínov, proto nevyhověla. Jeho zákrok nebyl veden v souladu s pravidly a hráč při něm protihráče zcela prokazatelně zasáhl ramenem do oblasti hlavy a krku, aniž by se následky zákroku snažil jakýmkoli způsobem mírnit nebo eliminovat.

Navíc byl hráč Michal Trávníček v minulých letech disciplinárně trestán, a to rovněž na základě zákroků, při nich došlo k zásahu oblasti hlavy a krku protihráče (nepodmíněný trest zastavení činnosti na pět soutěžních utkání, uložený 29. 10. 2013 za zákrok na Jana Výtiska; nepodmíněný trest zastavení činnosti na čtyři soutěžní utkání, uložený 19. 2. 2012 za zákrok na Ondřeje Havlíčka).