06.10.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí Disciplinární komise ELH: Michal Trávníček

Disciplinární komise ELH se dne 6. 10. 2014 zabývala odporem podaným hráčem Michalem Trávníčkem proti rozhodnutí, kterým mu byl za zákrok na protihráče Tomáše Žižku v utkání HC Verva Litvínov – PSG Zlín uložen ve zkráceném řízení trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání za Zásah do oblasti hlavy a krku.
Po prostudování videozáznamu, rozhovoru s hráčem a projednání situace shledala, že souboj nebyl dohrán v souladu s pravidly a hráč při něm přinejmenším v nepřímém úmyslu zasáhl soupeře do hlavy, aniž by se následky zákroku snažil zmírnit. Neztotožnila se s názorem hráče, že zákrok byl veden primárně na rameno, přičemž k zásahu oblasti hlavy a krku došlo následkem toho, že protihráč na poslední chvíli změnil své postavení a že protihráč nedodržel zásadu, na jejímž základě si má být vědom svého postavení a skutečnosti, že může být napadán.

Vzhledem k tomu, že způsobem vedení zákroku byly shledány důvody k dodatečnému disciplinárnímu trestu, jeho důsledkem bylo poranění hlavy protihráče a hráč byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, potvrdila disciplinární komise ELH hráči Michalu Trávníčkovu, HC Verva Litvínov, trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět utkání s účinností do 19. 10. 2014 včetně za Zásah do oblasti hlavy a krku.

Proti rozhodnutí je možné podat v patnáctidenní lhůtě odvolání k výkonnému výboru ČSLH.

Stejný přestupek hráče Michala Trávníčka řešila disciplinární komise ELH rovněž 29. 10. 2013, kdy mu byl za zákrok na protihráče Jana Výtiska v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Verva Litvínov uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání za Zásah do oblasti hlavy a krku. Žádosti o prominutí zbytku trestu podané klubem HC Verva Litvínov disciplinární komise ELH rozhodnutím ze dne 14. 11.2013 nevyhověla.