27.02.2013 | Marek Chlupatý

Rozhodnutí Disciplinární komise ELH: Jakub Kovář

Disciplinární komise ELH se na svém jednání zabývala žádostí hráče Jakuba Kováře o zmírnění trestu nepodmíněného zákazu činnosti na pět soutěžních utkání a žádostí klubu HC Mountfield o prominutí zbytku tohoto trestu. Trest byl hráči uložen za kopnutí bruslí v utkání HC Škoda Plzeň – HC Mountfield, které se hrálo 17. 2. 2013. Hráč i klub požádali o zmírnění, resp. prominutí zbytku trestu po uplynutí tří soutěžních utkání.
Po projednání případu se disciplinární komise ČSLH rozhodla, že žádostem hráče Jakuba Kováře ani klubu HC Mountfield nevyhoví.

Rozhodnutí disciplinární komise ELH vychází z toho, že hráči Jakubu Kovářovi byl udělen nejnižší možný trest, který předpisy v tomto případě stanoví. Vzhledem k možným následkům je kopnutí bruslí považováno za jeden z nejnebezpečnějších přestupků a podle platného sazebníku se za něj uděluje trest zákazu činnosti v rozmezí 5 až 10 zápasů. Již při udělení trestu tak komise zohlednila, že Jakub Kovář dosud nebyl disciplinárně trestán a že protihráč nebyl zákrokem zraněn. Žádosti hráče a klubu navíc neobsahují žádné nové skutečnosti, které by zmírnění trestu či jeho prominutí odůvodňovaly.

Videozáznam situace je přístupný zde.