12.03.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí disciplinární komise ELH: Dominik Pacovský

Disciplinární komise ELH se na svém jednání zabývala žádostí klubu HC Sparta Praha o prominutí zbytku trestu nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání, který byl udělen hráči Dominiku Pacovskému za nesportovní chování v utkání HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (zásah brankáře Šimona Hrubce kotoučem vystřeleným po přerušení hry). Žádost byla zaslána 12. 3. 2013.
Po projednání žádosti disciplinární komise ELH rozhodla, že žádosti klubu HC Sparta Praha o prominutí zbytku trestu nevyhoví.

V odůvodnění uvedla, že i když ke zranění brankáře Šimona Hrubce došlo mimo jiné v důsledku shody nešťastných okolností a hráč Dominik Pacovský dosud nebyl disciplinárně trestán, jeho jednání závažným způsobem ohrozilo zdraví protihráče. Uložený trest přitom vycházel z toho, že mezi přerušením hry a vystřelením kotouče byla dostatečná časová prodleva k zastavení akce. Úmysl zranit protihráče prokázán nebyl, proto bylo jednání hráče Dominika Pacovského vyhodnoceno jako nesportovní chování. V samotném utkání byl hráč potrestán osobním desetiminutovým trestem za dokončení akce po přerušení hry.

Záznam situace je přístupný zde.