26.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí disciplinární komise ČSLH – Vsetín, Kladno

Disciplinární komise ČSLH se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabývala situací, při které byl v průběhu utkání VHK ROBE Vsetín – HC Zubr Přerov (20. 9. 2017) zasažen vhozeným předmětem na střídačce do oblasti hlavy asistent trenéra hostujícího mužstva, který v důsledku zásahu utrpěl podlitinu. Vzhledem k tomu, že tak došlo k provinění podle Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH a s přihlédnutím k tomu, že se jednalo o první podobné provinění v probíhající sezóně, uložila disciplinární komise ČSLH klubu HC ROBE Vsetín finanční pokutu ve výši 5 000 Kč.
Disciplinární komise ČSLH se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabývala rovněž odpálením zakázané pyrotechniky ve třetí třetině utkání Rytíři Kladno – VHK ROBE Vsetín (16. 9. 2017). Použití pyrotechniky, která byla při zásahu pořadatelské služby uhašena, bylo doloženo videozáznamem. Vzhledem k tomu, že pyrotechnika byla odpálena fanoušky hostujícího klubu a šlo o první podobné provinění v probíhající sezóně, uložila klubu VHK ROBE Vsetín finanční pokutu ve výši 5 000 Kč. V rozhodnutí komise zdůraznila, že k odpálení pyrotechniky došlo přesto, že pořádající klub posílil vzhledem k rizikovosti zápasu pořadatelskou službu a o součinnost požádal i Policii České republiky, jejíž příslušníci museli v průběhu utkání zasahovat ve třech jiných případech.

Disciplinární komise ČSLH se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabývala také použitím zakázané pyrotechniky v sektoru hostí po skončení utkání SK Horácká Slavia Třebíč – Rytíři Kladno (20. 9. 2017). Použití pyrotechniky, proti kterému pořadatelská služba zasáhla, bylo doloženo videozáznamem. Vzhledem k tomu, že pyrotechnika byla odpálena fanoušky hostujícího klubu a šlo o první podobné provinění v probíhající sezóně, uložila disciplinární komise ČSLH klubu Rytíři Kladno finanční pokutu ve výši 5 000 Kč.