14.12.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí disciplinární a sportovně technické komise ČSLH – HC Most

Disciplinární komise ČSLH se zabývala odstoupením klubu HC Most ze soutěže II. liga ČR, které bylo s odvoláním na problémy, způsobené výpovědí smlouvy o užívání zimního stadiónu v Mostě, vedením klubu oznámeno sportovně technické komisi ČSLH dne 8. 12. 2017. Vzhledem k závažnému porušení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH uložila disciplinární komise ČSLH klubu HC Most za odstoupení z rozehrané soutěže finanční pokutu ve výši 80 000 Kč.

V návaznosti na odstoupení klubu HC Most ze soutěže sportovně technická komise ČSLH rozhodla, že podle Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH budou všechna zbývající, dosud nesehraná utkání klubu kontumována ve prospěch soupeřů se skóre 0:5. Současně konstatovala, že mužstvo HC Most je považováno v sezóně 2017/18 za sestupující a v návaznosti na toto rozhodnutí zrušila část soutěže „O udržení ve II. lize ČR“, kterou měla mezi sebou sehrát nejhůře umístěná mužstva ve skupinách Střed, Východ a Západ, přičemž sestupovat mělo právě jedno mužstvo.

Disciplinární komise ČSLH také potrestala klub HC Most finanční pokutou ve výši 30 000 Kč za nedodržení podmínek Všeobecných ustanovení pro soutěže řízené ČSLH, kterého se klub dopustil neúčastí trenéra s příslušnou licencí a uvedením nepravdivých skutečností v zápise o utkání při zápase HC Stadion Vrchlabí – HC Most (04. 11. 2017).