01.02.2018 | ČSLH

Rozhodčí na Olympiádě dětí a mládeže

Ve dnech 29. ledna až 1. února 2018 se na zimních stadionech v České Třebové a Chocni uskutečnil hokejový turnaj Olympiády dětí a mládeže. Souběžně se konaly semináře Akademie rozhodčích a Programu rozvoje rozhodčích Českého svazu ledního hokeje.
Účastníci těchto rozvojových projektů společně s rozhodčími z Pardubického a Královéhradeckého kraje řídili všechna utkání Olympiády dětí a mládeže. Celkem bylo na utkání nominováno 10 hlavních a 20 čárových rozhodčích z celkem 9 krajů České republiky. Kromě vynikající olympijské atmosféry akce, vysokého nasazení hráčů a férového přístupu všech účastníků byla činnost rozhodčích podpořena součinností televizních štábů zajišťujících přímé přenosy z utkání. Rozhodčí měli možnost v průběhu dne v menších skupinách zpracovat videoklipy se zajímavými herními situacemi a večer je prezentovat na společném semináři.

Upozornění na důležité situace rozhodčí obdrželi od lektorů pokrývajících všechna utkání. Mezi lektory bylo pět členů komise rozhodčích ČSLH, tři předsedové krajských komisí rozhodčích, také čárový rozhodčí Petr Blümel s olympijskými zkušenostmi a Jan Hribik, který je nominován na Zimní olympijské hry 2018 v Pchjongčchangu. Na fotografii jsou zleva Stanislav Barvíř z Pardubic – nejzkušenější rozhodčí Tipsport extraligy s absolutním rekordem v počtu utkání, hlavní rozhodčí Tomáš Cabák z Nového Jičína a Kristýna Hájková ze Skutče – nejmladší rozhodčí Olympiády dětí a mládeže 2018.