31.10.2011 | Tisková zpráva

Reprezentaci čeká v sezóně 2011/12 nejméně 25 utkání

Přinejmenším v pětadvaceti utkáních se v sezóně 2011/12 představí hokejová reprezentace České republiky. S vyřazovací částí mistrovství světa může jejich počet vzrůst až na osmadvacet. Stejný počet utkání sehrálo národní mužstvo také v sezóně 2010/11.
Před domácím publikem nastoupí reprezentace nejméně sedmkrát. V úvodním utkání Channel One Cupu ji čeká v prosinci 2011 v Chomutově zápas se Švédskem; český turnaj Euro Hockey Tour bude v dubnu 2012 hostit Brno. Ještě se v dvojutkáních Euro Hockey Challenge utkáme s mužstvy Německa a Slovenska, místa těchto utkání budou teprve určena.

Nejvíce, dvanáct duelů čeká reprezentaci v rámci tradiční Euro Hockey Tour. Vedle Brna, Helsinek, Moskvy a Stockholmu si soutěž zahraje také ve zmíněném Chomutově nebo ve švédském Örnsköldsviku. Venkovní dvojutkání Euro Hockey Challenge absolvuje v lotyšské Rize.

Mistrovství světa IIHF se bude v květnu 2012 hrát podle nového systému – účastníci se střetnou ve dvou osmičlenných skupinách v Helsinkách a ve Stockholmu. Soupeři České republiky budou ve Stockholmu mužstva Dánska, Itálie, Lotyšska, Německa, Norska, Ruska a Švédska. Čtyři nejlepší sehrají ve Stockholmu čtvrtfinále, na postupující čeká semifinále, souboj o třetí místo a finále v Helsinkách.

Realizační tým reprezentace tvoří pro sezónu 2011/12 generální manažer Slavomír Lener, trenér Alois Hadamczik, asistent Josef Paleček, lékaři Zdeněk Ziegelbauer a Radek Holibka, fyzioterapeuti Pavel Kolář a Michal Truc, hospodář a masér Zdeněk Šmíd, masér Petr Ondráček, videotrenér Jan Procházka, manažer Jan Černý a media manažer Zdeněk Zikmund.