15.03.2015 | Tisková zpráva

Reprezentace zahájí přípravu ve Velkých Popovicích

Česká reprezentace zahájí přípravu před mistrovstvím světa IIHF v ledním hokeji na zimním stadiónu ve Velkých Popovicích. První sraz absolvuje ve dnech 18. až 20. března 2015, druhý proběhne na stejném místě ve dnech 24. až 27. března 2015.
Pozvánku na první sraz obdrželi brankáři Jan Lukáš (HC Sparta Praha) a Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), obránci Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Jan Kolář (Admiral Vladivostok), Lukáš Kovář (HC Vítkovice Steel), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň) a Jakub Nakládal (TPS Turku), útočníci Roman Horák (Viťaz Podolsk), Robert Kousal (Viťaz Podolsk), Jakub Lev (HC Škoda Plzeň), Jiří Novotný (Lokomotiv Jaroslavl), Petr Pohl (Eisbären Berlín), Ondřej Roman (HC Vítkovice Steel), Martin Růžička (Traktor Čeljabinsk), Jan Schleiss (HC Škoda Plzeň), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Roman Svačina (HC Vítkovice Steel) a Martin Zaťovič (Lada Togliatti).

Před mistrovstvím světa čeká národní mužstvo osm mezistátních utkání. V rámci Euro Hockey Challenege se utká v pátek 3. a v sobotu 4. dubna 2015 v Lillehammeru dvakrát s Norskem; ve čtvrtek 9. a v pátek 10. dubna 2015 v Jihlavě dvakrát se Slovenskem. V rámci Euro Hockey Tour nastoupí svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky dvakrát proti Švédsku, v pátek 17. dubna 2015 v Umea a v neděli 19. dubna 2015 v Timrå. Bezprostředně před šampionátem se střetnou ve středu 22. a v pátek 24. dubna 2015 v domácím prostředí s Finskem, místo utkání teprve bude upřesněno.