21.08.2014 | Robert Reichel

Reprezentace U17: Trenérské hodnocení turnaje v Crimmitschau

Před turnajem v Crimmitschau proběhlo třídenní soustředění v Litvínově. Hráči absolvovali regeneraci, tréninky na suchu i na ledě a rozbor videa. V trénincích na ledě jsme se věnovali hlavně hře v obranném pásmu (hra v boxu) a založení útoku, rychlému otáčení hry při získání kotouče (regroup), napadání L/P křídlem v útočném pásmu, přesilovým hrám a hře v oslabení. V samotném turnaji jsme sehráli 4 utkání ve čtyřech dnech. Hráči přišli kvalitně připraveni z klubů a to nám pomohlo k celkovému vítězství v turnaji.

Hodnocení zápasů

13.8.2014
Německo - ČR 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: Bělohorský (Novák, Šmerha), Haman (Reichel, Šmerha), Zachar.

V utkání bylo vidět, že hráči ještě nemají tolik zápasové praxe. Nervózní utkání, ve kterém soupeř výborně bránil v situacích 1-1. Díky špatnému ledu se nám nedařila kombinace a kontrola kotoučů. Až do třetí třetiny jsme měli problém proměňovat naše šance, ale rychlou brankou na začátku třetiny jsme zlomili utkání na naši stranu.

14.8.2014
Švýcarsko - ČR 2:6 (1:3,1:0,0:3)
Branky a nahrávky: ČR: Karafiát (Novák), Kachyňa (Kofroň), Zídek (Havelka), Kačírek (Hrdinka), Pavlík (Najman), Kodýtek (Najman).

Kromě druhé třetiny, kdy jsme se sami svými vyloučeními dostali pod tlak, jsme hráli velice dobře a po většinu hry kontrolovali průběh utkání. Dařil se nám forčeking i rychlý přechod do protiútoku po získání kotouče. Hráči se prosazovali individuálně i kombinačně.

15.8.2014
ČR – Slovensko 9:1 (2:1, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: Zídek (Havelka, Kousal), Vála (Kačírek, Hrdinka), Pavlík (Kodýtek, Najman), Zachar (Kačírek, Hrdinka), Šmerha (Zídek, Vála), Hrdinka (Zachar, Kachyňa), Šmerha (Karafiát, Starosta), Šmerha (Karafiát, Novák), Kousal (Zídek, Havelka).

Měli jsme špatný vstup do utkání, málo jsme bruslili a nebyli jsme dostatečné důrazní v osobních soubojích. Od druhé třetiny se náš výkon hodně zlepšil, měli jsme vysokou produktivitu a kontrolovali jsme hru ve zbytku utkání. Dařilo se nám i v přesilových hrách (3 branky).

16.8.2014
ČR U17 – USA U17  2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: Karafiát (Havelka, Kousal), Zídek.

První zápas pro naše hráče s týmem ze zámoří. Bojovné utkání se spoustou osobních soubojů a fyzických kontaktů. Výborný výkon brankáře, bojovnost a obětavost všech hráčů rozhodli o našem vítězství.

Pozitiva a negativa

Pozitiva:
  • Jenom 3 obdržené branky za celý turnaj
  • Obětavost a bojovnost všech hráčů
  • Soudržnost mužstva na ledě i mimo led
  • Hráči vydrželi hrát ve vysokém tempu 4 utkání ve čtyřech dnech
  • Zlepšená hra v přesilových hrách
Negativa:
  • Zranění Matouše Bělohorského v prvním utkání
  • První třetina utkání proti Slovensku – hráči si mysleli, že to půjde samo. Nedostatečná koncentrace na utkání

Hodnocení soupeřů

Německo
Bojovné mužstvo, silné v osobních soubojích a s výbornou defenzívou v situacích 1-1. Hrají jednoduše a přímočaře, s častou střelbou a tlakem do branky.

Švýcarsko
Nehráli tak agresivně, jako když jsme s nimi hráli před rokem. Dobrá hra v přesilových hrách. Bez výrazných individualit.

Slovensko
Slabší výkon v defenzívě. Obránci pod tlakem často chybovali. Útočníci se snažili o rychlé protiútoky.

USA
Fyzicky velice dobře připravení hráči s dobrou technikou hole. Silní a sebevědomí na kotouči. Hrají důrazně a přímočaře s tlakem do branky a velkou podporou od obránců, někdy až do brankového prostoru v našem obranném pásmu. Dohrávají každý osobní souboj. Dobré výkony brankářů.

Doporučení do klubů

  • Pokračovat ve zlepšování fyzické připravenosti hráčů
  • Trénink individuálních dovedností – technika hole, střelba, kontrola kotouče, přesnost a tvrdost přihrávek
  • Hra obránců – střelba, řešení situací herně, ne jen odpalováním kotouče
  • Hra útočníků – střelba, tlak do branky, clonění, blokování střel
  • Maximální intenzita ve všech činnostech
  • Celoplošný tlak na kotouč, co nejrychlejší bekčeking všech hráčů
  • Vhazování – nácvik individuální techniky i týmové taktiky

Video ukázka

Sestřih gólových akcí