15.03.2015 | Tisková zpráva

Reprezentace se představí v nových dresech

Česká hokejová reprezentace se při zápasech Euro Hockey Challenge a Euro Hockey Tour představí v nových dresech. Barevné řešení, světlá bílá a tmavá červená sada, zůstává beze změny, novinkou je design dresů.
Bílou sadu doplňují ramena v červené barvě s užšími červeným a modrým pruhem, červenou sadu ramena v bílé barvě s užším bílým a modrým pruhem, tedy v barvách národní trikolóry. Vodorovné bílé, červené a modré pruhy jsou umístěny i ve spodní části rukávů. Čelní části dominuje velký státní znak s historickými symboly Čech, Moravy a Slezska, na zadní straně jsou umístěny jmenovka a číslo hráče.

„Sezóna, která vyvrcholí mistrovstvím světa v Praze a Ostravě, je pro náš hokej výjimečná,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Její výjimečnost chceme podtrhnout také novými dresy, inspirovanými zlatým pražským šampionátem z roku 1947.“

V nových dresech, které nahrazují sadu používanou od roku 2011, bude reprezentace nastupovat k utkáním Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge. Při světovém šampionátu se představí ve stejných dresech jako na zimních olympijských hrách a mistrovství světa v Minsku, jejich tmavou sadu s motivem státní vlajky pouze nahradí klasická, červená verze.
Galerie