28.03.2019 | Tisková zpráva

Reprezentace pokračuje v přípravách na MS na Slovensku

Trenér Miloš Říha povolal na přípravný sraz reprezentace před mistrovstvím světa další hráče – brankáře Patrika Bartošáka (HC Vítkovice Ridera), obránce Jakuba Krejčíka (Lukko Rauma) a útočníky Šimona Stránského (HC Vítkovice Ridera), Patrika Zdráhala (HC Vítkovice Ridera) a Radima Zohornu (BK Mladá Boleslav). Obránce Jakub Krejčík se k týmu připojí ve středu, ostatní hráči v pondělí. S týmem pokračují i sparingpartneři brankář Štěpán Lukeš (Piráti Chomutov), obránce Tomáš Dvořák (HC Sparta Praha) a útočník Jan Dufek (PSG Berani Zlín), přípravný kemp naopak opustili obránce Zdeněk Šenkeřík (HC Energie Karlovy Vary) a zraněný Michal Bulíř (Metallurg Magnitogorsk).
V aktuální přípravě pokračují brankáři Patrik Bartošák (HC Vítkovice Ridera), Marek Langhamer (Amur Chabarovsk) a Štěpán Lukeš (Piráti Chomutov), obránci Michal Jordán (Amur Chabarovsk), Lukáš Klok (HC Slovan Bratislava), Jan Kolář (Amur Chabarovsk), Jakub Krejčík (Lukko Rauma), Vojtěch Mozík (Viťaz Podolsk), Filip Pavlík (Mountfield HK), Adam Polášek (Něftěchimik Nižněkamsk), Petr Zámorský (Mountfield HK) a Tomáš Dvořák (HC Sparta Praha) a útočníci Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Rudolf Červený (Brynäs), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín), Robin Hanzl (HC Spartak Moskva), Dominik Kubalík (Ambri Piotta), Tomáš Mertl (Kunlun Red Star), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Michal Řepík (Viťaz Podolsk), Jiří Sekáč (AK Bars Kazaň), Šimon Stránský (HC Vítkovice Ridera), David Tomášek (Jyväskylä), Patrik Zdráhal (HC Vítkovice Ridera), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk) a Jan Dufek (PSG Berani Zlín).

Sraz národního mužstva na zimním stadiónu v Edenu bude pokračovat do 5. dubna 2019. V rámci Euro Hockey Challenge se potom střetne 10. dubna (Znojmo) a 13. dubna (Linec) s Rakouskem, 17. a 18. dubna (Karlovy Vary) s Německem a 26. dubna (Trenčín) a 27. dubna (Nitra) se Slovenskem. Domácí část sezóny vyvrcholí bezprostředně před mistrovstvím světa při Carlson Hockey Games v Brně, kde se svěřenci trenéra Miloše Říhy střetnou 2. května s Finskem, 4. května se Švédskem a 5. května s Ruskem.