04.08.2015 | ČSLH

První domácí turnaj v nové sezoně. Výběr U19 se představí Chomutově

Blíží se první domácí turnaj mládežnických hokejových reprezentací v této sezoně. Zatímco dvacítka zápolí s těžkými soupeři v Calgary, český výběr do 19 let se mezinárodním turnaji čtyř zemí představí fanouškům v Chomutově. První zápasy jsou na programu ve čtvrtek.
Svěřenci trenéra Davida Bruka vyzvou během tří dnů tři ambiciózní soupeře. Ve čtvrtek čeká český tým Německo, o den později uvidí fanoušci v Chomutově derby se Slovenskem a turnaj zakončí domácí celek zápasem proti Švýcarsku.

Turnaj s podtitulem Summer Hockey Challenge pořádá Česká republika poprvé od roku 2011. Český svaz ledního hokeje zvolil jako hostitelské místo SD Arénu v Chomutově, která pro reprezentační výběry poskytne dostatek komfortu.

Trenéři Bruk se Svobodou, kteří slibují atraktivní duely, nominovali dva brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Fanoušci uvidí mimo jiné i šest hráčů působících v zahraničních soutěžích.

Konečná nominace reprezentace U19 na Summer Hockey Challenge (8. - 10. srpna 2015, Chomutov):

Brankáři: Aleš Stezka (Siox City, USHL), Jan Růžička (Des Moines, USHL).

Obránci: Dominik Rudl (Vítkovice), Luboš Adam (Pardubice), Marian Adámek (Třinec), Jan Walter (Plzeň), Petr Kalina (Sparta Praha), Daniel Krenželok (Val´d-Or, QMJHL), Pavel Pýcha (Salcburk, Rakousko).

Útočníci: Jan Dufek, Radim Zohorna, Roman Dymáček, Filip Dvořák (všichni Kometa Brno), Lukáš Anděl (Jihlava), David Tomášek (Pardubice), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Michal Kovařčík (Třinec), Filip Suchý, Václav Krliš (oba Plzeň), Samuel Ollender (Vítkovice), Šimon Stránský (Prince Albert, WHL), Aleš Furch (Slavia Praha).

Realizační tým:

Manažer týmu: Otakar Černý.
Hlavní trenér: David Bruk.
Asistent: Robert Svoboda.
Trenér brankářů: Jaroslav Kameš.
Video trenér: Denis Havel.
Lékař: MUDr. Marek Kašpar.
Kustod: Jiří Šrámek.

Program turnaje v Chomutově:

Čtvrtek 8. srpna:

14:30 Slovensko - Švýcarsko
18:00 Česká republika - Německo

Pátek 9. srpna:

14:30 Švýcarsko - Německo
18:00 Česká republika - Slovensko

Sobota 10. srpna:

14:30 Německo - Slovensko
18:00 Česká republika - Švýcarsko