18.06.2012 | Tisková zpráva

První český rozhodčí se zúčastní přípravného kempu NHL

Prvním českým rozhodčím, který se zúčastní oficiálního přípravného kempu NHL, bude Antonín Jeřábek. Počátkem září absolvuje v kanadském Thornbury šestidenní program, jehož součástí budou odborné semináře, příprava na ledě, lékařské prohlídky i testy fyzické připravenosti.
Program naváže na společný kemp rozhodčích z Evropy a NHL, který proběhne v srpnu ve Švýcarsku. Dohoda o účasti evropských zástupců na oficiálním kempu NHL byla uzavřena vůbec poprvé a IIHF ji považuje za významnou součást přípravy nejlepších rozhodčích na vrcholné turnaje, olympijské hry a světové šampionáty. Na základě hodnocení z nedávného mistrovství světa rozhodla, že zámořského kempu se zúčastní Antonín Jeřábek z České republiky, Lars Brüggemann z Německa a Konstantin Olenin z Ruska. 
  
„Jde o zcela výjimečnou událost a jsem rád, že se spolupráce se zámořím rozšiřuje,“ uvedl Pavel Halas, člen komise rozhodčích IIHF a ČSLH. „V loňském roce proběhl první společný kemp v Evropě, letos cestují vybraní evropští rozhodčí poprvé na oficiální přípravný kemp NHL. Antonín Jeřábek je profesionálním extraligovým rozhodčím a patří mezi mezinárodní špičku. Navíc má za sebou velmi úspěšnou sezónu, která vyvrcholila mistrovstvím světa, na kterém řídil čtvrtfinále, semifinále i finále.“