01.03.2012 | Tisková zpráva

Přijďte podpořit české hokejisty v utkání se Slovenskem

18. dubna sehraje česká hokejová reprezentace další utkání v rámci turnaje Euro Hockey Challenge, tentokrát proti týmu Slovenska, které na posledním mistrovství světa konaném právě u našich východních sousedů utrpělo od českého týmu již v základní skupině porážku. Kanadského kouče od té doby vystřídal u slovenské reprezentace úspěšný český trenér Vůjtek, který si po krátké době vysloužil pochvalu odborníků i tisku za dosavadní výsledky. Odvěká rivalita Čechů a Slováků tak bude navíc okořeněna soubojem dvou českých trenérů na obou střídačkách.
Na utkání zveme také pamětníky zisku titulu mistrů světa z roku 1972 v Praze, neboť právě na utkání se Slováky si Český svaz ledního hokeje připomeneme 40. výročí tohoto památného vítězství.

„Souboj v O2 areně nabízí vynikající příležitost, jak si připomenout výročí titulu, na který jsme předtím čekali dlouhých třiadvacet let,“ uvedl v této souvislosti Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH. „Na utkání pozveme všechny žijící členy vítězného týmu z roku 1972 a památné zlato bychom chtěli připomenout také v průběhu utkání. Rádi bychom například, kdyby se obě mužstva mohla divákům představit v replikách historických dresů, a vedeme v tomto směru jednání. Vždyť ve zlatém mužstvu vedle sebe nastupovali čeští i slovenští hokejisté, jako například Julius Haas, Milan Kužela nebo bohužel již zesnulí Vlado Dzurilla a Rudolf Tajcnár.“    

Prodej vstupenek bude zahájen 5. března v brzkých ranních hodinách  prostřednictvím sítě Sazkaticket. Cena vstupenek byla stanovena s ohledem na tuto událost i na soupeře. Nejdražší vstupenky jsou v ceně 350 Kč, nejlevnější v případě otevření čtvrtého patra pak vyjdou na  230 Kč.

„Byli bychom rádi, kdyby se připomenutí výročí titulu uskutečnilo před co největším publikem, protože si to český hokej a pozvané legendy zaslouží. Cenu vstupenek považuji v tomto směru za přijatelnou. Věříme, že do ochozů přijdou nejen pamětníci titulu, ale také mnoho fanoušků Slovenska, kteří zde pracují či studují. Chtěli bychom se pokusit na tomto utkání vytvořit atmosféru podobnou klubovému derby a využít v dobrém slova smyslu rivality mezi námi a Slováky, “ doplňuje. Petr Nitsche, vedoucí oddělení hokeje BPA sport marketing a.s., která je marketingovým partnerem svazu.

Proto budou sektory 115 až 120 jakýmsi kotlem fanoušků Slovenska, naproti tomu sektory 104 až 109 kotlem Česka. Pořadatelé požádali o pomoc při vytvoření slovenského i českého kotle zástupce studentů vysokých škol. Doprovodné aktivity se teprve chystají s ohledem na průběh oslav, nicméně i v nich by měli mezi sebou soutěžit fanoušci obou národů.

Přijďte podpořit naše hokejisty a ocenit výkony minulé generace 18. dubna od 18.00 hodin a staňte se součástí výjimečné hokejové události!

Informace o vstupenkách:

Vstupenky na turnaj jsou k dostání na www.sazkaticket.cz.

Ceny vstupenek
Kategorie 1 (dlouhé sektory 100) - 350 Kč
Kategorie 2 (krátké sektory 100) - 300 Kč
Kategorie 3 (4. patro) - 230 Kč