24.02.2013 | Tisková zpráva

Prezidentský pohár se bude předávat ve čtvrtek

Pohár prezidenta ČSLH pro vítěze základní části Tipsport extraligy ledního hokeje se bude předávat ve čtvrtek 28. 2. 2013 na tiskové konferenci, na níž budou vyhlášeny oficiální výsledky soutěže, stejně jako program play off České pojišťovny, předkola play off České pojišťovny a skupiny o umístění. Rozhodl o tom výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém dnešním jednání.
Na tiskové konferenci převezme zástupce vítězného klubu rovněž symbolický šek s odměnou 1 000 000 Kč, určenou mládeži.

Na vítězství v základní části aspirují před posledním, dvaapadesátým kolem PSG Zlín, HC Slavia Praha a HC Škoda Plzeň, přičemž rozhodovat se bude na stadiónech ve Zlíně, v Českých Budějovicích a v Třinci. 
 
„Chceme předávat originál poháru a vyhnout se spekulacím, proč na jeden ze stadiónu vezeme originál, zatímco na dva zbývající repliku trofeje. Všechna utkání začínají ve stejném čase, ale jejich závěr se může lišit mimo jiné v závislosti na případném prodloužení nebo samostatných nájezdech. Dva z kandidátů nastupují venku a je otázka, zda by v takovém případě počkali na ceremoniál domácí diváci,“ uvedl ředitel Tipsport extraligy ledního hokeje Josef Řezníček. „Všechny kluby, které zůstávají ve hře, s tímto řešením souhlasily. Vzhledem k pověrám, které se v souvislosti s pohárem pro vítěze základní části tradují, si někteří hráči možná i oddychnou,“ doplnil s úsměvem.