31.10.2011 | Tisková zpráva

Premiéra Tre Kronor a české reprezentace ve Fjällräven centru

Úvodní utkání turnaje Karjala se Švédskem sehraje Česká republika ve Fjällräven Centru v Örnsköldsviku, zápasy s Finskem a Ruskem potom v helsinské Hartwall Areeně.
Město Örnsköldsvik, které má necelých 30 000 obyvatel, se nachází u Botnického zálivu zhruba 550 kilometrů severně od Stockholmu. Místní Fjällräven Center s kapacitou 7 600 diváků byl otevřen v srpnu 2006. Název dostal podle výrobce outdoorového oblečení, v překladu znamená „polární liška“. Domovským klubem je MODO Hockey, jehož odchovanci jsou například Anders Hedberg, Thomas Gradin, Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström nebo Nikolas a Hendrik Sedinové.

Utkání s Českou republikou je premiérou Tre Kronor ve Fjällräven Centru a Örnsköldsvik se stane desátým švédským městem, v němž se představí naše reprezentace (po Stockholmu, Gävle, Göteborgu, Jönköpingu, Karlstadu, Luleå, Malmö, Nyköpingu a Västeras).

Víceúčelová Hartwall Areena, pojmenovaná podle pivovarské společnosti, byla otevřena v dubnu 1997. V aréně s kapacitou 13 349 diváků se dvakrát uskutečnil světový šampionát, dvakrát mistrovství světa U20 a jednou mistrovství světa U18. V místním Jokeritu Helsinky vyrůstali Jari Kurri, Teemu Selänne či Jari Lehtonen, působili v něm také Esa Tikkanen, Tuommo Ruutu, Jari Kapanen, Ari Sulander či  Ville Peltonen.

Ve Finsku se naše reprezentace v minulosti představila také v Espoo, Jiväskyle, Kouvole, Kuopiu, Oulu, Raumě, Tampere a Turku. Z dosavadních 45 utkání turnaje Karjala jich 35 sehrála v Helsinkách, 3 v Jönköpingu, 2 v Espoo, po jednom v Českých Budějovicích, Nyköpingu, Pardubicích, Praze a ve Stockholmu.