04.11.2015 | ČSLH

Poslední prověrka před MS. Česká dvacítka vyrazila na turnaj do Finska

Pro svěřence trenéra Jakuba Petra půjde v podstatě o generálku na juniorské mistrovství světa, které začíná v zemi tisíce jezer na konci tohoto roku. Čeští reprezentanti do 20 let odcestovali to Finska, kde odehrají tři zápasy proti elitním evropským celkům.
První dvě utkání odehraje nejstarší česká mládežnická reprezentace v Tampere. Nejprve vyzve v pátek od 19:00 domácí Finy a o 22 hodiny později porovná síly se Švédy. Poté se tým Jakuba Petra přesune do Hämeenlinny, kde od 11:00 uzavře turnaj čtyř zemí zápasem proti Rusku.

Do začátku mistrovství světa zbývají necelé dva měsíce a všichni už se nemohou dočkat vrcholu juniorské sezony. Už teď můžeme fanouškům slíbit, že Česká televize bude vysílat zápasy českého týmu v přímých přenosech a bude přinášet také podrobné zpravodajství přímo z Finska stejně jako deník Sport a hokej.cz.

Program utkání: 

pátek 6. listopadu 2015 
16:00 Švédsko - Rusko (Tampere)
19:00 Finsko - Česko (Tampere)

sobota 7. listopadu 2015
14:00 Finsko - Rusko (Tampere)
17:00 Česko - Švédsko (Tampere)

neděle 8. listopadu 2015
11:00 Rusko - Česko (Hämeenlinna) 
14:00 Finsko - Švédsko (Hämeenlinna) 

Nominace reprezentační dvacítky na turnaj čtyř zemí ve Finsku (6. - 8. listopadu 2016, Tampere a Hämeenlinna):

Brankáři: Karel Vejmelka (Pardubice/Třebíč), Štěpán Lukeš (Chomutov).

Obránci: Jan Ščotka (Pardubice), David Sklenička (Plzeň), Ondřej Mikliš (Sparta/Litoměřice), Filip Hronek (Mountfield HK), Alex Rašner (Olomouc), Tomáš Havlín (Liberec/Benátky), David Bahounek (Havířov).

Útočníci: David Kaše (Chomutov), David Tomášek, Daniel Voženílek (oba Pardubice), Dominik Lakatoš (Liberec), Jiří Černoch (Sparta Praha), Jan Ordoš (Liberec/Benátky), Tomáš Gřeš (Vítkovice), Lukáš Jašek, Vít Christov (oba Třinec), Radek Veselý (Chomutov/Kadaň), Radim Zohorna (Kometa Brno), Lukáš Vopelka (Örebro, Švédsko), Tomáš Andres (Slavia Praha).

Realizační tým:

Manažer týmu: Milan Hnilička.
Hlavní trenér: Jakub Petr.
Asistent: Petr Svoboda.
Trenér brankářů: Martin Láska.
Video trenér: Michal Rejzek.
Lékař: MUDr. Milan Novotný.
Fyzioterapeutka: Barbora Krajsová.
Kustod: Oldřich Kopecký.