24.04.2021 | Tisková zpráva

Po dvou výhrách nad Rakouskem čeká národní tým dvojzápas v Německu

Po přípravě v Jindřichově Hradci a dvojutkání s Rakouskem opustili sraz reprezentace brankář Dominik Frodl, obránci Vojtěch Budík s Liborem Zábranským a útočníci Jan Dufek, Jan Hladonik, Luboš Horký, Karel Plášek a Marek Zachar.

Trenér Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem naopak pozvali na sraz v Plzni a dvojutkání s Německem brankáře Jana Růžičku, obránce Davida Němečka s Liborem Šulákem a útočníky Pavla Kousala, Ondřeje Najmana a Davida Tomáška.

V nominaci tak figurují brankáři Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice), Jan Růžička (BK Mladá Boleslav) a Roman Will (Traktor Čeljabinsk); obránci Jakub Galvas (Mikkelin Jukurit), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín), Michal Jordán (Amur Chabarovsk), Dominik Mašín (Amur Chabarovsk), Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star), David Němeček (HC Sparta Praha), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Radim Šalda (Mountfield HK), Jan Ščotka (HC Verva Litvínov), Libor Šulák (Kärpät Oulu) a Andrej Šustr (Kunlun Red Star) a útočníci Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Robin Hanzl (HC Spartak Moskva), Ondřej Najman (BK Mladá Boleslav), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), Jakub Pour (HC Škoda Plzeň), Lukáš Radil (HC Spartak Moskva), Šimon Stránský (Mikkelin Jukurit), Filip Suchý (HC Škoda Plzeň), David Tomášek (HC Sparta Praha), Hynek Zohorna (Amur Chabarovsk) a Hynek Zohorna (HC Dynamo Pardubice).

V Plzni se bude reprezentace připravovat od pondělí 26. do čtvrtka 29. dubna. Po dopoledním rozbruslení následně odcestuje do Norimberka, kde se ve čtvrtek 29. dubna od 18:00 hodin a v sobotu 1. května od 13:30 hodin utká v Nürnberger Areně v dvojzápase s Německem.

Rozpis zápasů proti Německu:

29. dubna 2021
18:00 Německo – Česko

1. května 2021
13:30 Německo – Česko

Výsledky zápasů proti Rakousku:

22. dubna 2021
Rakousko – Česko 0:5
Branky ČR: 12. T. Zohorna (H. Zohorna), 31. Hanzl (Radil), 37. Šustr (Pour), 48. Suchý (Sklenička), 59. Hanzl (Radil).

24. dubna 2021
Česko – Rakousko 7:2
Branky ČR: 20. Plášek (Zachar, Šalda), 36. Dufek (Horký, Šalda), 48. Suchý (Blümel, Ščotka), 56. Kodýtek (Suchý), 59. Flek (Pour, Kodýtek), 60. Stránský (Dufek), 60. Horký.

Galerie