13.04.2017 | Ladislav Vácha

Osmnáctka jde proti Bělorusku do boje! Pod Tatrami touží po úspěchu

Česká reprezentace do 18 let vstoupí páteční bitvou s nováčkem z Běloruska do mistrovství světa, které se koná na Slovensku. Mladí Češi chtějí uspět nejen proti nováčkovi elitní skupiny, ale i na celém turnaji!

Český výběr narazí ve skupině B, která se odehrává na zimním stadionu ve Spišské Nové Vsi, na USA, Rusko, Švédsko a Bělorusko. A právě proti posledně jmenovanému nováčkovi elitní skupiny odehraje svůj úvodní zápas! Svěřenci kouče Fajkova už za sebou první duel mají, hned při prvním hracím dnu poměřili síly se silnými Spojenými státy americkými. Papírovému favoritovi sice podlehli vysoko 0:7, ale v úvodní dvacetiminutovce uhráli nerozhodný výsledek a svého soupeře tak potrápili!

„Očekáváme dobré bruslaře, houževnatého soupeře, který je individuálně velice dobře vybaven. Musíme se snažit dobře bránit a pokud budeme mít příležitosti, tak je musíme využít,“ má jasno hlavní kouč Václav Varaďa.

Češi budou samozřejmě velkým papírovým favoritem, ale soupeře rozhodně nechtějí podcenit. Naopak! Moc dobře vědí, o co se hraje! „Máme pár videí, takže se na ně dobře připravíme. Musíme to brát jako každý jiný zápas. První zápas v turnaji je vždy hodně těžký, a obzvlášť proti takovým soupeřům. Chceme hrát naši hru,“ hlásí odhodlaně Martin Nečas.

Právě na tohoto šikovného útočníka, který svými skvělými výkony táhl v průběhu sezony extraligovou Kometu Brno, bude upřena obrovská pozornost. On sám však odmítá, že by se chtěl přítomným skautům za každou cenu předvádět: „Pro všechny hráče je to tady stejné, každý chce hrát co nejlépe. Já tady ale nejsem od toho, abych se ukazoval nějakým skautům. Jsem tu proto, abychom uhráli co nejlepší týmový výsledek. Chci udělat co nejvíc pro tým!“

Varaďova družina je hladová po úspěchu a udělá pro něj vše. Základním kamenem bude tříbodové vítězství nad Běloruskem, potom v základní skupině ještě postupně narazí na Švédsko, USA a Rusko. Čtvrtfinále je, stejně jako boje o udržení v elitní skupině, na programu 20. dubna.

Program české reprezentace ve skupině B

Pátek 14. dubna: Česko – Bělorusko (19:30)
Sobota 15. dubna: Švédsko – Česko (19:30)
Pondělí 17. dubna: USA – Česko (15:30)
Úterý 18. dubna: Česko – Rusko (19:30)