16.07.2012 | Tisková zpráva

Olympijští vítězové z Nagana pomáhají mladým reprezentantům

Realizační týmy mládežnických reprezentací rozšířila před letošní sezónou čtveřice zlatých olympijských medailistů – manažerem reprezentace U19 se stal David Moravec, manažerem výběru U17 Milan Hnilička, trenéry speciálních dovedností u reprezentace U16 Robert Reichel s Josefem Beránkem. S nimi pomáhají mládežnickým výběrům i další výborní hokejisté – trenérem brankářů reprezentace U20 je Jaroslav Kameš a trenérem speciálních dovedností Pavel Trnka, asistentem trenéra reprezentace U18 David Bruk a trenérem brankářů U18 Radek Tóth, hlavním trenérem výběru U17 Jiří Veber, jeho asistentem Petr Svoboda z Jihlavy a trenérem brankářů U17 Michal Podolka. Jako trenéři speciálních dovedností působí u nejmladších, šestnáctiletých reprezentantů také Martin Prusek, Patrik Augusta nebo Robert Svoboda.
„Pro mladé hráče v reprezentačních výběrech jsou vzorem i motivací,“ uvedl v této souvislosti prezident ČSLH Tomáš Král. „Vítáme také, že řada zkušených hokejistů, ať už hráčů reprezentace nebo nejvyšší soutěže, našla uplatnění ve svazových institucích na celostátní a regionální úrovni.“

Ve výkonném výboru ČSLH najdeme Petra Břízu, viceprezidenta pro mezinárodní vztahy a legislativu, s Bedřichem Ščerbanem; ředitelem extraligy se stal rekordman v počtu startů v nejvyšší soutěži Josef Řezníček. Předsedy krajských svazů ČSLH jsou Vladimír Martinec, Bedřich Ščerban a Kamil Přecechtěl, jako sekretáři pracují na krajské úrovni Václav Ruprecht s Antonínem Mickou. Široké zastoupení mají bývalí hráči v odborných komisích ČSLH, v nichž působí třeba Karel Holý, Tomáš Jelínek starší, Vladimír Macholda a František Vorlíček, Martin Hosták či David Pazourek. V brankářské komisi pracují s Radkem Tóthem i Roman Čechmánek, Jaroslav Kameš, Rudolf Pejchar, Michal Podolka a Martin Prusek. Návrhové komisi Síně slávy českého hokeje předsedá Jiří Králík, jejími členy jsou mimo jiné Josef Augusta, František Černík, Dominik Hašek, Josef Horešovský, Jan Klapáč a Vladimír Martinec.

Na úrovni svazu, v orgánech ČSLH a u různých reprezentačních výběrů v současné době působí 6 olympijských vítězů, 13 mistrů světa a celkem 25 medailistů z olympiád, světových nebo juniorských šampionátů.