14.11.2011 | Tisková zpráva

Oficiální stránky mistrovství světa žen do 18 let jsou v provozu

Český svaz ledního hokeje spustil oficiální internetové stránky mistrovství světa žen do osmnácti let, které bude počátkem příštího roku hostit Česká republika. Na www.u18wwc2012.com najdou návštěvníci v českém a anglickém jazyce všechny informace týkající se organizace turnaje, harmonogramu utkání, historie světových šampionátů v této věkové kategorii, akreditace nebo pořadatelských měst a arén.
Před mistrovstvím světa budou doplněny i soupisky účastnických mužstev, v průběhu šampionátu potom výsledky, tabulky a statistiky utkání. Návštěvníci stránek mají k dispozici rovněž diskusní fórum nebo rubriku, jejímž prostřednictvím mohou pokládat dotazy organizačnímu výboru. 

Mistrovství světa žen do osmnácti let se uskuteční ve dnech 31. 12. 2011 až 7. ledna 2012 ve Zlíně a v Přerově. Ve skupině A se střetnou mužstva České republiky, Ruska, Spojených států a Švédska, ve skupině B celky Finska, Kanady, Německa a Švýcarska. Vítězové skupin postoupí do semifinále, další semifinalisty určí zápasy mezi mužstvy na druhém a třetím místě, poslední celky se utkají o záchranu v elitní divizi.

Česká republika bude hostit pátý ženský šampionát v této věkové kategorii, až dosud se hrálo v Calgary (2008), Füssenu (2009), Chicagu (2010) a Stockholmu (2011). Třikrát se z titulu radovaly obhájkyně titulu, hokejistky Spojených států, jednou zvítězila Kanada. České hráčky získaly bronz hned na premiérovém mistrovství světa v Calgary, na posledním šampionátu ve Stockholmu podlehly v utkání o třetí místo Finsku.