06.09.2012 | Tisková zpráva

Oblíbenými doplňkovými sporty rozhodčích jsou tenis či fotbal

Nejoblíbenějšími doplňkovými sporty rozhodčích nejvyšší soutěže jsou tenis, fotbal a cyklistika. Vyplývá to z ankety, provedené mezi účastníky jejich předsezónního semináře. V žebříčku oblíbenosti následují lyžování, in line hokej a golf. Dalšími sporty, které se v dotaznících objevily, jsou například horolezectví, badminton, florbal, triatlon, plavání, squash, hokejbal, fitness, nohejbal nebo box.
Ze zahraničních sportovců se mezi extraligovými rozhodčími těší největší popularitě tenista Roger Federer se sprinterem Usainem Boltem, z domácích hvězd Jaromír Jágr, desetibojař Roman Šebrle nebo oštěpař Jan Železný.

Na filmovém plátně obdivují filmy jako Gladiátor a Forrest Gump, jejich hudebnímu vkusu jsou v zahraničí nejbližší U2, Metallica a Robbie Williams, doma potom skupina Kabát nebo Daniel Landa. Mezi oblíbenými spisovateli jednoznačně dominuje Michal Viewegh.
 
Velmi různorodá je mozaika civilních profesí, kterým se dvaačtyřicet účastníků ankety věnuje. Převládají manažeři v oblasti obchodu nebo výroby, ale najdeme mezi nimi i podnikatele, učitele, policisty, státní zaměstnance, správce sportovních zařízení, právníka nebo profesionálního hasiče.

S aktivní hokejovou kariérou se většina extraligových rozhodčích rozloučila v dorosteneckém či juniorském věku, část pokračovala s hokejem také mezi dospělými, nejčastěji na druholigové úrovni.