16.12.2020 |

O systému Českého hokeje: Regionální trenéři

Třetím stupněm pomyslné pyramidy, kterou tvoří projekty Českého hokeje, jsou Regionální trenéři (společně s projektem Trenéři žáků Českého hokeje). Podívejte se na další díl seriálu O systému Českého hokeje s Filipem Pešánem.

Český hokej spustil projekt Regionální trenéři v roce 2013 jako pomoc nejmenším klubům a jejich trenérům. Na začátku bylo celkem 12 regionálních trenérů na částečný úvazek a postupně se jejich počet rozrůstal. V roce 2020 je regionálních trenérů už 16, z toho 10 jich působí na plný úvazek.

Filip Pešán představuje v sérii videí systém Českého hokeje

Každý regionální trenér má na starost určitou oblast a v ní působící kluby. Hlavním úkolem regionálních trenérů je neustálé zlepšování kvality sportovního programu ve všech městech s oddíly hokejové mládeže se zaměřením na nejmladší věkové kategorie – především na nábory, přípravky a mladší žáky.

Činnost regionálních trenérů popisuje ve videu přímo jeden z nich – Robert Kaše, který má na starost Ústecký a Karlovarský kraj. Práci regionálních trenérů brankářů, kteří fungují na podobném principu, osvětluje Radek Tóth, trenér brankářů Českého hokeje.