21.06.2017 | Tisková zpráva

Nový rozvojový program pro hráče reprezentace U20

ČSLH představil nový rozvojový program pro hráče juniorské reprezentace, který připravuje ve spolupráci s HC Stadion Litoměřice. V jeho rámci se budou juniorští reprezentanti ročníků 1998 a 1999, pro které se v mateřských klubech nenajde uplatnění v nejvyšších soutěžích dospělých, dlouhodobě společně připravovat a nastupovat za HC Stadion Litoměřice ve WSM lize. Trenér HC Stadion Litoměřice Miloš Říha ml., asistent trenéra reprezentace U19, bude v tomto směru úzce spolupracovat s realizačním týmem juniorské reprezentace U20.
Na rozdíl od někdejších armádních Dukel je program založen na principu dobrovolnosti – kluby uvolní na hostování v HC Stadion Litoměřice pouze hráče, s nimiž zatím nepočítají pro mužstvo dospělých. Účastníci programu zůstávají i nadále hráči klubu, s nímž mají uzavřenu profesionální smlouvu, přičemž ČSLH a HC Stadion Litoměřice ponesou náklady, související s jejich pobytem a působením v mužstvu.

Na základě výběru, provedeného realizačním týmem reprezentace U20, budou v první etapě osloveni – brankáři Adam Brízgala (1998, HC Sparta Praha), Milan Klouček (1998, HC Dynamu Pardubice), obránci Lukáš Doudera (1998, HC Verva Litvínov), Radek Jeřábek (1998, HC Sparta Praha), Radim Šalda (1999, Mountfield HK), útočníci Jan Bečvář (1998, HC Verva Litvínov), Jaroslav Dvořák (1999, Mountfield HK), Martin Havelka (1998, HC Verva Litvínov), Filip Helt (1998, HC Verva Litvínov), Matěj Chalupa (1998, HC Škoda Plzeň), Matyáš Kantner (1998, HC Škoda Plzeň), Petr Kodýtek (1998, HC Škoda Plzeň), Vojtěch Komárek (1998, HC Sparta Praha), Radovan Pavlík (1999, Mountfield HK), Tomáš Pšenička (1998, HC Sparta Praha) a Filip Zadina (1999, HC Dynamo Pardubice). Uvedení hráči zahájili přípravu v mateřských klubech a do programu v HC Stadion Litoměřice se zapojí počátkem srpna 2017 v případě, že se neprosadí v mužstvu dospělých nebo neodejdou do zahraničí.

Cílem programu je zajištění dlouhodobé společné přípravy a zápasové praxe pro hráče širší nominace reprezentace U20. Program je dalším opatřřením ČSLH, zaměřeným na zjednodušení přechodu mezi juniorskou kategorií a dospělými. Kroky, které ČSLH v této oblasti dosud učinil, vedly k významnému nárůstu podílu mladých hokejistů v Tipsport extralize, v zařazování mladých hokejistů v nejvyšších soutěžích dospělých však stále zaostáváme za zeměmi jako jsou Finsko nebo Švédsko.

Galerie