06.09.2011 | Tisková zpráva

Nové projekty ČSLH pro žákovské kategorie

Český svaz ledního hokeje realizuje řadu projektů, zaměřených na rozvoj mládežnického hokeje. Zatímco v první etapě zahrnovaly především juniory a dorostence, v další fázi se promítají také v nižších věkových kategoriích – mladších a starších žácích, minihokeji nebo přípravkách.
Sportovní úsek ČSLH doplnil v této souvislosti Petr Studnička, trenér se zkušenostmi z domácího, evropského a zámořského hokeje. Jako metodik a trenér, člen mládežnické a trenérsko-metodické komise ČSLH, se věnuje nejmladším hokejistům ve věku 5-14 let. Mezi jeho povinnosti patří mimo jiné spolupráce se svazovými trenéry v regionech a s krajskými trenérsko-metodickými komisemi při školení mládežnických trenérů, stejně jako účast na akcích a soustředěních krajských týmů s cílem výběru hráčů pro nejmladší reprezentaci.      

„Pokud chceme vrátit náš mládežnický hokej mezi nejlepší,“ řekl Tomáš Král, prezident ČSLH, „musíme začít už u těch nejmenších. Jejich trenérům musíme zajistit přístup k nejmodernějším poznatkům, víc než v minulosti musíme dbát na metodiku tréninkového procesu a na sportovně-technické zabezpečení, stejně jako na podchycení talentů. Výsledky nebudou okamžité, ale ve střednědobém horizontu se toto úsilí zhodnotí.“