12.03.2017 | ČSLH

Nominace české reprezentace na první sraz před MS

Trenér Josef Jandač zveřejnil nominaci na první sraz reprezentace před květnovým mistrovstvím světa ve Francii a Německu.
Na první přípravný sraz před dvojutkáními Euro Hockey Challenge s Norskem a Německem nominoval trenér Josef Jandač brankáře Patrika Bartošáka (HC Vítkovice Ridera) s Pavlem Francouzem (Traktor Čeljabinsk), obránce Jakuba Jeřábka (Viťaz Moskevská oblast), Lukáše Kloka (HC Vítkovice Ridera), Jana Koláře (Amur Chabarovsk), Tomáše Kundrátka (HC Slovan Bratislava), Adama Poláška (Sibir Novosibirsk) a Libora Šuláka (Orli Znojmo), útočníky Petra Holíka (HC PSG Zlín), Romana Horáka (Viťaz Moskevská oblast), Tomáše Hyku (BK Mladá Boleslav), Pavla Musila (BK Mladá Boleslav), Radana Lence (BK Mladá Boleslav), Lukáše Radila (Spartak Moskva), Roberta Říčku (HC PSG Zlín) a Tomáše Zohornu (Amur Chabarovsk). Na první start v národním mužstvu čekají z nominovaných hokejistů brankář Patrik Bartošák, obránce Libor Šulák a útočník Pavel Musil.

První sraz před zápasy Euro Hockey Challenge, Euro Hockey Tour a mistrovstvím světa zahájí reprezentace v úterý 21. března v pražské Tipsport areně, kde se bude připravovat do pátku 24. března 2017. Další srazy jsou naplánovány na 21. – 23. března a 4. – 7. dubna 2017. V rámci Euro Hockey Challenge se výběr trenéra Josefa Jandače střetne ve středu 12. dubna a ve čtvrtek 13. dubna v Chomutově s Norskem, v sobotu 22. dubna v Norimberku a v neděli 23. dubna v Mannheimu s Německem, přípravu uzavře na Carlson Hockey Games, součásti Euro Hockey Tour, v Českých Budějovicích, kde se ve čtvrtek 27. dubna utká s Finskem, v sobotu 29. dubna se Švédskem a v neděli 30. dubna 2017 s Ruskem.