10.09.2013 | Tisková zpráva

Nejvyšší soutěž nabídne šírší a podrobnější statistiky

S novými, mnohem širšími a podrobnějšími statistikami vstoupí do nové sezóny Tipsport extraliga.
Až dosud zahrnovaly statistiky nejvyšší soutěže pouze základní údaje, tj. vstřelené branky, gólové asistence, kanadské body, účast při vstřelených a obdržených brankách, trestné minuty, vítězné branky a góly v oslabení nebo v přesilovkách.

Od sezóny 2013/14 se počet údajů výrazně rozšíří, přibudou mimo jiné střely, úspěšnost na vhazování, čas strávený na ledě, počty střídání a s podporou jednoho z hlavních partnerů soutěže, značky Radegast, tzv. Radegast Index tvořený účastí hráče při vstřelených a obdržených brankách, blokovanými střelami a blokováním hráčů. Na stránkách www.hokej.cz budou údaje k dispozici jak v absolutních hodnotách, tak v poměrových ukazatelích – procentech úspěšnosti či průměru na zápas.

„Chceme tak odstranit dluh, který má nejvyšší soutěž vůči fanouškům i odborníkům,“ uvedl v této souvislosti prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král. „Podrobné statistiky patří k nástrojům, bez kterých se současný lední hokej ať už z odborného hlediska nebo z pohledu jeho prezentace vůči veřejnosti neobejde.“

Práci s novými statistikami testoval Český svaz ledního hokeje při nedávných Českých hokejových hrách v Pardubicích. Na extraligových stadiónech je bude zpracovávat osm statistiků vybavených čtyřmi tablety, kluby zajišťují pro jejich potřeby datový kabel do boxu časoměřičů, bezdrátové připojení a odpovídající počet míst za střídačkami.