20.01.2021 | Tisková zpráva

Nejvyšší hokejové soutěže se po příští sezóně vrátí k počtu čtrnácti účastníků

Nejvyšší hokejové soutěže proběhnou v příštím ročníku tak, aby v sezóně 2022/23 nastupovalo jak v Tipsport extralize, tak v Chance lize 14 účastníků.

Model vychází z usnesení výkonného výboru ČSLH z prosince 2019, kterým byla schválena koncepce zúžení soutěží v dospělých a mládežnických kategoriích a z usnesení výkonného výboru ČSLH z června 2020, kterým bylo rozhodnuto, že letošní ročník nejvyšší soutěže bude kvůli epidemii koronaviru a jejím dopadům na průběh sezóny nesestupový s tím, že po další sezóně se vrátí k původnímu počtu účastníků.

Z TELH, která bude mít v příští sezóně – v případě, že vítěz druhé nejvyšší soutěže splní licenční podmínky – 15 účastníků, sestoupí nejhůře umístěný celek přímo a druhý nejhorší tým bude účast obhajovat v baráži s vítězem Chance ligy.

Z Chance ligy, která bude mít v příští sezóně – pokud vítěz splní licenční podmínky a postoupí do TELH – 17 účastníků, sestoupí čtyři nejhůře umístěné celky přímo a tým, který skončí na třinácté příčce, čeká baráž s vítězem II. ligy ČR.

Z II. ligy ČR, která bude mít v příští sezóně 24 účastníků, sestoupí dva nejhorší celky přímo a budou nahrazeny dvěma nejlepšími týmy kvalifikace o II. ligu ČR. Od sezóny 2022/23 bude ve II. lize ČR, která se hraje v regionálně uspořádaných skupinách, nastupovat vzhledem k počtu sestupujících z Chance ligy 28 mužstev.

Informace o zúžení počtu účastníků v nejvyšších mládežnických soutěžích najdete zde.