08.01.2012 | Marek Chlupatý

Nejmladší reprezentační výběr hokejistek dvakrát zdolal Slovenky

Cěský tým hráček do patnácti let se ve dnech 7. a 8. ledna 2011 ve Zlíně utkal se stejně starými Slovenkami. Soupeře v obou případech porazil jednoznačně. Češky v sobotu nedovolily soupeřkám vstřelit ani jedinou branku a vyhrály 11:0. V neděli pak byl rozdíl ve skóre o něco nižší, domácí tým zvítězil 8:1.

Ženy 15 - Dvě utkání s Ruskem

Místo konání: Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
Termín: 7. a 8. ledna 2012

Výsledky zápasů

Sobota 7.  ledna
Česko - Slovensko 11:0 (1:0, 5:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 16. Mašková, 24. Mašková (Forejtová, A. Jůzková), 29. Pavlíčková (Jančová), 35. Hymlarová (Pátková, Bucifalová), 36. Bartošová (Pavlíčková, Mokrošová), 40. Mašková (Jůzková, Mokrošová), 41. Forejtová, 42. Patošková (Topolská, Mašková), 45. Forejtová (Mašková), 46. Topolská (Bukovská), 60. Mašková (Chadimová, Forejtová).
Střely na branku: 41:10. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváků 76.

Neděle 8. ledna
Česko - Slovensko 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 12. Bukolská (M. Jůzková), 27. Chadimová (Forejtová, Bukolská), 30. Jančová, 30. Mašková (Topolská), 41. Mokrošová (Bukolská, Bartošová), 42. Hymlárová (Pátková), 45. Patošková, 59. Chadimová (Mokrošová) - 60. Trebulová (Záborská).
Střely na branku: 35:11. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváků 80.

Sestava českého týmu

Calabová Sabina (VHK Vsetín), Škodová Blanka (HC Uničov) - Bartošová Debora (TJ Baník Most), Bucifalová Veronika (HC Strakonice), Bukolská Kateřina (HC Benátky n. J.), Dobrovolná Dominika (SK Horácká Slavia Třebíč), Forejtová Dominika (HC Děčín), Hymlarová Klára (HC Opava), Chadimová Alice (HC Draci Bilina), Jančová Michaela (HC Kladno), Jůzková Adéla (SK Černošice), Jůzková Marie (SK Černošice), Mašková Martina (HC Slovan Ústí n. L.), Mokrošová Dominika (HC Klášterec n. O.), Pátková Kristýna (HC Litvínov), Patočková Barbora (HC Slavia Praha), Pavlíčková Sára (VSK Technika Brno), Pytlíková Denisa (KLH Vajgar J.Hradec), Šustrová Michaela (Bílí Tygři Liberec), Topolská Tereza (HC Litomyšl), Zedníková Martina (KLH Vajgar J.Hradec)

Realizační tým:
Team Manager - Martin Mašek
Hlavní trenér - Zdeněk Zdráhal
Asistenti trenéra - Rudolf Valla, Jana Krylová
Kustod - Josef Polenský

Hodnocení trenéra Zdeňka Maška

Sešli jsme se v pátek na zimním stadionu v Kroměříži, kde proběhl trénink zaměřený na založení útoku z obranného pásma a zakončení. Obě utkání se potom uskutečnila o víkendu na zimním stadionu ve Zlíně.

Proti minulé akci v Německém Selbu jsme pozvali deset jiných hráček a při utkání si chtěli vyzkoušet hru na kompletní čtyři pětky s tím, že dáme všem hráčkám stejně času na ledě a tedy jsme ani neurčovali formace na oslabení a přesilové hry a spíš se zaměřili na výkony jednotlivých hráček, bez většího ohledu na výsledek jednotlivých utkání. Kromě posledních minut ve druhém utkání mohu hráčky pochválit za bojovnost a předvedenou hru. Jsem spokojen i s tím, že se většina našich hráček dokázala prosadit ve hře jeden na jednoho a o snahu o kombinační hru. Velké nedostatky jsou v přesnosti přihrávek a samotném zakončení.

Akci hodnotím kladně hned ze dvou důvodů,samozřejmě mě těší dvě vítězství i když jako důležitější považuji skutečnost, že samotné dvojutkání vůbec proběhlo a věřím, že se Slovenským týmem budeme nyní již setkávat pravidelně.