15.09.2014 | Tisková zpráva

Nejlepší Akademií ČSLH v sezóně 2013/14 se stala HC Sparta Praha

Český svaz ledního hokeje vyhlásil poprvé nejlepší hokejovou Akademii, kterou se v ročníku 2013/14 stala HC Sparta Praha. Titul Akademie sezóny je udělován na základě řady kritérií, mezi které patří například počet hráčů v mládežnických reprezentacích, počet hráčů v nejvyšších soutěžích dospělých, umístění v nejvyšších dorosteneckých a juniorských soutěžích, školní prospěch hráčů nebo metodická a přednášková činnost trenérů. Zástupci HC Sparta Praha převezmou ocenění Akademie sezóny 2013/14, které je spojeno také s vyšší materiální dotací od Českého svazu ledního hokeje, při dnešním extraligovém utkání s BK Mladá Boleslav.
„Cílem systému Akademií není jen to, aby do něj kluby vstoupily a získaly prestižní titul,“ uvedl vedoucí projektu Akademií ČSLH Miroslav Přerost. „Stejně důležité je, aby svoji práci s mládeží neustále zlepšovaly. Proto jejich práci pravidelně hodnotíme a kontrolujeme. Jedním z výsledků tohoto hodnocení je také ocenění Akademie sezóny.“

Projekt Akademií ČSLH byl zahájen v roce 2011 s cílem zkvalitnit sportovně-výchovnou práci v klubech a vytvořit lepší podmínky pro přípravu budoucích špičkových hokejistů. Titul Akademie ČSLH zatím získalo jedenáct klubů – v roce 2011 Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel a Piráti Chomutov, v roce 2012 HC Dukla Jihlava, HC Litvínov a Kometa Brno a v roce 2013 HC Slavia Praha a PSG Zlín.