19.04.2014 | Daniel Poláček

Neděle na MS osmnáctek patřila zámořským týmům

V neděli se na finském mistrovství světa do 18 let hrály jen dva duely. V obou zvítězily reprezentace ze zámoří. Kanada přetlačila Slováky 2:1 a Spojené státy smetly Dánsko 7:0.

Slováci trápili dalšího favorita

Slovenská osmnáctka zatím prožívá vydařený světový šampionát. Proti Rusku uhrála bod, Německo porazila a s Kanadou prohrála jen o gól, neboť si špatně pohlídala útočníka Perliniho. Ten nejdříve vyrovnal a necelých sedm minut před třetí sirénou vsítil rozhodující gól. Obhájci titulu z Kanady tak turnajem stále kráčejí bez prohry.

Slovensko – Kanada 1:2

Góly a nahrávky: 13. Milý – 40. Perlini (Fleury, Sanheim), 54. Perlini (Point). Třetiny: 1:0, 0:1, 0:1.

Dánsko nemělo proti USA šanci

Spojené státy šly do utkání proti Dánům jako jasný favorit. Všichni očekávali debakl, který nakonec přišel. V první třetině sice Dánsko ještě houževnatě bránilo a vyráželo do protiútoků, ale postupem času mu došly síly. Američané nakonec vyhráli na střely 59:8. Nejaktivnější byl Eichel, jenž vypálil devětkrát. Navíc si připsal tři body (2+1), i když zahodil trestné střílení.

Dánsko – USA 0:7

Góly a nahrávky: 11. Milano (Eichel), 32. Fiegl (Wegwerth), 37. Eichel (Milano, Glover), 43. Glover (Belpedio, Milano), 46. Hitchcock (Matthews), 53. Eichel (Fortunato, Dougherty), 54. Connor (Hitchcock, Hanifin). Třetiny: 0:1, 0:2, 0:4.