17.05.2017 | Vojtěch Drbohlav

Národnímu týmu se znovu nepodařilo prolomit čtvrtfinálovou smůlu. Na turnaji končí

Mistrovství světa v ledním hokeji se blíží ke svému konci. Ve čtvrtek se v Paříži odehrály poslední zápasy a semifinále a finále uvidí už jen diváci v Německu. Od 16:15 vyzvali čeští hokejisté v AccorHotels aréně favorizované Rusko. To bylo lepší než český tým. Klíč k vítězství položilo již v prvním dějství, které ovládlo 2:0. České republice se nepodařilo vstřelit ani branku.
Hokejisté českého národního týmu vstoupili do zápasu aktivně a hned v prvních minutách mohli jít do vedení. Jenže jejich střely na branku postrádaly dostatečný důraz. To Rusko naopak svou sílu později ukázalo. Potrestalo českou nedisciplinovanost.  Česká republika se naopak znovu trápila, a to zejména ve využívání přesilových her či (ne)důrazu v předbrankovém prostoru.

Ve druhé třetině sice Češi svého soupeře přestříleli 9:6, avšak to stále z jejich strany nebylo optimální, Rusové zblokovali spoustu střel, a proto druhá dvacetiminutovka skončila, co se gólů týče, 0:0.

V poslední třetině se toho také moc překvapivého neudálo. Čeští hokejisté nedokázali soupeře zatlačit a donutit ho inkasovat. Naopak Rusové přidali další branku a rozhodli o tom, že si zahrají semifinále mistrovství světa. 

„Mohu soupeři pogratulovat. Hráli jsme docela dobře na začátku první třetiny. Nepodařilo se nám ale skórovat, naopak soupeř dal góly. Rusové potom už hru kontrolovali,“ hodnotil porážku ve čtvrtfinále hlavní trenér českého národního týmu Josef Jandač.

Česká republika tedy na světovém šampionátu ani tentokrát neuspěla a nepodařilo se jí postoupit do semifinále. Také se potvrdilo, že se Čechům v této sezóně na Rusko nedaří.  Českému národnímu týmu tedy skončila sezóna. 

Rusko – Česká republika 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky: 9. Orlov, 14. Kučerov, 54. Panarin