17.03.2019 | Tisková zpráva

Národní tým zahájí přípravu na MS

Trenér Miloš Říha s asistenty Karlem Mlejnkem a Robertem Reichlem pozvali na první sraz reprezentace před mistrovstvím světa brankáře Marka Langhamera (Amur Chabarovsk), obránce Marka Hrbase (Amur Chabarovsk), Michala Jordána (Amur Chabarovsk), Lukáše Kloka (HC Slovan Bratislava), Jana Koláře (Amur Chabarovsk), Vojtěcha Mozíka (Viťaz Podolsk), Adama Poláška (Něftěchimik Nižněkamsk) a Ondřeje Vításka (Kunlun Red Star) a útočníky Michala Bulíře (Metallurg Magnitorgorsk), Robina Hanzla (HC Spartak Moskva), Tomáše Mertla (Kunlun Red Star), Andreje Nestrašila (Něftěchimik Nižněkamsk), Michala Řepíka (Viťaz Podolsk), Jiřího Sekáče (AK Bars Kazaň), Tomáše Fořta (PSG Berani Zlín) a Tomáše Zohornu (Amur Chabarovsk). Další hráči se budou ke srazu připravovat podle vývoje v jejich klubech a soutěžích.

Sraz národního mužstva začne v pondělí 25. března na zimním stadiónu v Edenu, kde se budou hráči připravovat až do 5. dubna 2019. V rámci Euro Hockey Challenge se potom střetnou 10. dubna (Znojmo) a 13. dubna (Linec) s Rakouskem, 17. a 18. dubna (Karlovy Vary) s Německem a 26. dubna (Trenčín) a 27. dubna (Nitra) se Slovenskem. Domácí část sezóny vyvrcholí bezprostředně před mistrovstvím světa při Carlson Hockey Games v Brně, kde se svěřenci trenéra Miloše Říhy střetnou 2. května s Finskem, 4. května se Švédskem a 5. května s Ruskem.

Nominace na první kemp v přípravě před MS

Brankář: Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL).

Obránci: Vojtěch Mozík (Podolsk, KHL), Jan Kolář, Michal Jordán, Marek Hrbas (všichni Chabarovsk, KHL), Ondřej Vitásek (Kunlun, KHL), Lukáš Klok (Slovan Bratislava, KHL), Adam Polášek (Nižněkamsk, KHL).

Útočníci: Michal Bulíř (Magnitogorsk, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Tomáš Mertl (Kunlun, KHL), Michal Řepík (Podolsk, KHL), Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín).