18.03.2013 | Petr Studnička

Na začátku dubna proběhne soustředění výběrů hráčů do 15 let

Na základě pozitivní zkušenosti z roku 2012 uspořádá ČSLH i v letošním roce soustředění tří výběrů hráčů kategorie U15 (letos se jedná o hráče ročníku narození 1998 a mladší). Akce se bude konat ve dnech 4. - 7. dubna v Jihlavě. Více než padesát vybraných hráčů bude rozděleno do tří týmů („červený tým“, „bílý tým“ a „modrý tým“). Kromě nich se akce zúčastní také výběr hráčů Petrohradské oblasti. Hráči během čtyř dnů absolvují tři tréninky a odehrají tři náročná utkání.
Dubnové soustředění v Jihlavě bude první ze série akcí při postupném výběru hráčů do nově se tvořícího reprezentačního týmu do 16 let. Stejně jako v loňském roce budou následovat letní přípravné kempy, kterých se zúčastní širší kádr hráčů.

Nominace hráčů do výběrů ČSLH byla provedena na základě jejich výkonů v hokejovém turnaji MČR krajských výběrů 2013 v Plzni a také na základě výkonů v dlouhodobé soutěži v oddílech. Hráče hodnotilo celkem 21 pozorovatelů, včetně trenérů všech krajských výběrů. Pozitivně bylo hodnoceno cca 80 hráčů. Na dubnovou akci bylo do každého ze 3 výběrů ČSLH nominováno 17 hráčů (3 kompletní pětky + 2 brankáři), rozdělení do jednotlivých týmů bude oznámeno v první den akce. Ostatní pozitivně hodnocení hráči by měli dostat příležitost na dalších akcích.

Trenéry týmů ČSLH byli jmenováni Patrik Augusta, Karel Beran a Martin Janeček, jako pozorovatelé se akce zúčastní Jiří Jungwirth, René Mucha, Kamil Přecechtěl, Robert Reichel a Radek Ťoupal. Přítomni budou i pozorovatelé brankářů nominovaní brankářskou komisí ČSLH. 

Rozpis utkání

Pátek 5. dubna
15:30 CZE modrý tým – CZE bílý tým
18:00 CZE červený tým – RUS Petrohrad

Sobota 6. dubna
15:30 CZE modrý tým – CZE červený tým
18:00 CZE bílý tým – RUS Petrohrad

Neděle 7. dubna
9:30 CZE modrý tým – RUS Petrohrad
12:00 CZE červený tým – CZE bílý tým

Pozvánka tří výběrů hráčů do patnácti let